Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ


    Σε απόσταση μόλις 1500 μ. από το χωριό βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου στη θέση Βίγλα, σε υψόμετρο 1650 μέτρων και σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από την Φλώρινα και 178 χλμ. από την Θεσσαλονίκη. Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου είναι ένα από τα πιο φυσικά και όμορφα χιονοδρομικά κέντρα στον Ελλαδικό χώρο. Βρίσκεται σε μία εξαιρετική πανοραμική θέση, στη συμβολή των οροσειρών Βαρνούντα και Βέρνου, μέσα σε μία κατάφυτη περιοχή από οξιές και ποιότητα χιονιού εξαιρετική.
    Το χιονοδρομικό κέντρο ολυμπιακών προδιαγραφών διαθέτει εννέα πίστες 13 χλμ. συνολικά οι οποίες εξυπηρετούν όλες τις κατηγορίες χιονοδρόμων αθλητών και είναι εγκεκριμένες από τον F.I.S. (International Ski Federation). Οι πίστες είναι φυσικά οριοθετημένες από δέντρα σε δασώδεις πλαγιές και από την κορυφή τους μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν την φανταστική θέα στις λίμνες Μεγάλη και Μικρή Πρέσπα. Επίσης διαθέτει πέντε αναβατήρες, τρεις εναέριους και δύο συρόμενους για παιδιά (Baby lift) και αρχάριους, ενώ ένα καρεκλάκι ξεκινάει και μέσα από το χωριό (δίπλα στα τελευταία σπίτια, μέσα στη ρεματιά). Η ποσότητα του χιονιού είναι πολύ μεγάλη και εξαιρετικής ποιότητας, καθώς στην Φλώρινα οι χειμώνες είναι παρατεταμένοι και με έντονες χιονοπτώσεις. Η κεντρική πίστα φωτίζεται και λειτουργεί για νυχτερινό ski από τις 21:00 έως και τη 01:00, Σαββατοκύριακα και αργίες. Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που βρίσκεται σε εθνική οδό με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι σε όλη την διάρκεια του χειμώνα ανοιχτός παρέχοντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα διαθέτη μεγάλο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
    Το καλοκαίρι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ιππασία, να πραγματοποιήσουν περιηγήσεις σε πανέμορφες διαδρομές στο βουνό ενώ παράλληλα η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της ορειβασίας, του ποδηλάτου βουνού (mountain bike) και για διαδρομές με οχήματα 4χ4.
    Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί το ορειβατικό - χιονοδρομικό καταφύγιο Βίγλας με δυνατότητα φιλοξενίας επισκεπτών, ενώ παράλληλα λειτουργεί καφέ και εστιατόριο με παραδοσιακές συνταγές και ζεστή ατμόσφαιρα. Μπροστά ακριβώς από το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται το ιδιωτικό σαλέ "TOTTIS", το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο και έχει θεά προς το βουνό και τις πίστες του σκι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου